SVJEDOČENJE KOJE SE ČEKALO

Šta je dr. Dizdarević rekao danas u Sudu BiH? Tražili su mu da promijeni stav, on ostao pri svom: 'Alisa Mutap nema amneziju!'

Hronika07.06.23, 16:52h

Šta je dr. Dizdarević rekao danas u Sudu BiH? Tražili su mu da promijeni stav, on ostao pri svom: 'Alisa Mutap nema amneziju!'
Kada je doktor Dizdarević u svom izvještaju rekao da ovdje ne postoji potres mozga i to detaljno objasnio, nakon toga je došao dopis postupajućeg tužioca u kojem se kaže ‘Nismo vas to pitali, nego samo da očitate CT nalaz' - kazao je Feraget

 

 


Danas se u Sudu BiH održalo ročište povodom u predmetu “Dženan Memić”, gdje su saslušani doktori Kemal Dizdarević i Hamza Žujo.


Dizdarević je odmah na početku svjedočenja rekao kako je neko od njega tražio da promijenili svoj stav iz nalaza koji je ranije napisao, ali je on ostao pri svom stavu, prenosi Crna hronika.


- Alisa Mutap nema amneziju, nije imala ni potres mozga - rekao je Dizdarević.


Ovo je potvrdio ispred sudnice i advokat porodice Memić Ifet Feraget.


- Kada je doktor Dizdarević u svom izvještaju rekao da ovdje ne postoji potres mozga i to detaljno objasnio, nakon toga je došao dopis postupajućeg tužioca u kojem se kaže ‘Nismo vas to pitali, nego samo da očitate CT nalaz' - kazao je Feraget.


Feraget se osvrnuo i na svjedočenje vještaka Hamze Žuje.


- On je rekao da je napadač koji je napao Dženana bio položajem ‘face to face’. Ako to kompariramo s onim što je Alisa rekla da je Dženan pogledao u nju, a ona izgubila svijest i došla sebi tek oko dva ili tri sata pred kumom, sami možete zaključiti da se radi o simuliranju - rekao je on.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još