KLJUČNI SVJEDOK

Dr. Kemal Dizdarević uoči svjedočenja u predmetu 'Dženan Memić': 'Sudu ću prezentirati činjenice'

Hronika07.06.23, 08:57h

Dr. Kemal Dizdarević uoči svjedočenja u predmetu  'Dženan Memić':  'Sudu ću prezentirati činjenice'
Podsjetimo, njegovo svjedočenje u prvostepenom postupku je odbio sudija Branko Perić ocijenivši ga bespotrebnim

 

Ugledni ljekar, neurohirurg dr. Kemal Dizdarević jučer je stigao u Sarajevo, a povod je njegovo današnje svjedočenje u predmetu „Dženan Memić“, koje će biti održano u Sudu BiH.

 

- Izvršit ću obavezu da svjedočim na Sudu na okolnosti organske amnezije uslijed potresa mozga, a na osnovu činjenica prezentiranih u mom vještačenju iz 2016., te na osnovu mog znanja i savjesti, kao i etabliranih medicinskih spoznaja i evidence based kriterija koji se odnose na ovakve slučajeve. Sa medicinskog apsekta sve je jasno i Sudu ću prezentirati činjenice koje potkrepljuju ovu tvrdnju – rekao je doktor Dizdarević za portal „Avaza“.

 

On je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog Dženana Memića.

 

Dr. Dizdarević je ključni svjedok Tužilaštva BiH u ovom predmetu. Alisa Mutap od tragičnog događaja i početka suđenja tvrdi da ima amneziju i da se ne sjeća trenutka kada je Dženan ubijen.

 

Podsjetimo, njegovo svjedočenje u prvostepenom postupku je odbio sudija Branko Perić ocijenivši ga bespotrebnim.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još