U pauzi zasjedanja obratio se novinarima

Šarović: Apsurdno je bez dogovora zakazivati sjednice Predstavničkog doma

Front14.12.21, 14:54h

Šarović: Apsurdno je bez dogovora zakazivati sjednice Predstavničkog doma
Ni današnjoj sjednici ne prisustvuju predstavnici bh. entiteta Republika Srpska, čime je nastavljena opstrukcija rada državnih institucija, uključujući i Parlamentarne skupštine

 

 

 

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović smatra apsurdnim da se zakazuju sjednice Predstavničkog doma bez dogovora, koji je potrebno postići.

 

- Ne vidim neku posebnu svrhu obzirom da se ne mogu donositi neke odluke i zaključci. To je potpuno jasno i neracionalno. Zašto se ne prave koraci da se prevaziđe ova situacija to je pitanje za one koji su u parlamentarnoj većini. To je najvažniji zadatak i potreba da se u tom smislu čine kredibilni koraci - kazao je Šarović novinarima u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma PSBiH.

 

Smatra da nema svrhe da se samo zakazuju sjednice "tek tako da se dođe".

 

- To je pitanje za one koji već tri godine čine parlamentarnu većinu i dijele vlast u ovoj zemlji na državnom nivou. Oni neka daju odgovore - poručio je Šarović tokom pauze u današnjem zasjedanju Doma.

 

Ni današnjoj sjednici ne prisustvuju predstavnici bh. entiteta Republika Srpska, čime je nastavljena opstrukcija rada državnih institucija, uključujući i Parlamentarne skupštine.

 

Predstavnici iz RS-a u državnim institucijama odbijaju učestvovati u radu i donošenju odluka nakon što je bivši viski predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH u julu kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još