VIDEO/ Kemal Dizdarević o akademskom usponu direktorice KCUS-a

Kako je prof. Izetbegović specijalizirala '96, kad nije bila u Sarajevu od '92. do '94?! Vjerovali su joj na riječ da je položila 10 ispita u Zagrebu...

Hronika30.05.21, 12:55h

Kako je prof. Izetbegović specijalizirala '96, kad nije bila u Sarajevu od '92. do '94?! Vjerovali su joj na riječ da je položila 10 ispita u Zagrebu...

PODIJELI NA

POVEZANI TEKSTOVI

'Seb zove. Loši respiratori. Užas...': Ganibegović potvrdio da je 'Seb' u viber grupi Sebija Izetbegović

Interesantna je komunikacija od od 28. marta 2020. u viber grupu „Gensek“ gdj...

Tužilaštvo KS formiralo predmet, provjerit će obrazovanje direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović

Izetbegović se našla u centru javnosti nakon što se saznalo da je upisala prv...

Sebija Izetbegović i Ismet Gavrankapetanović danas na sastanku kod ministra Harisa Vranića

Iako Bosna i Hercegovina, odnosno Sarajevo, još nisu u “crvenoj zoni”, broj z...

Sa KCUS-a tražili da roditelji bolesne djevojčice kupe Duracell baterije?!

I Ministarstvo zdravstva KS je poslalo upit KCUS-u. Međutim, odgovora nema. K...

Izetbegović oplela po Vraniću: Proces vakcinacije je loš... Ministar još nije odobrio prijem anesteziologa na KCUS

Vakcinacija se treba provoditi na velikom broju punktova, nipošto samo u Zetr...

Što je više kleveta i laži... Znali su komunisti te manipulatorske folove, svakakvih sam budalaština o sebi čula

Krećem se svuda sama, nemam zaštitare i pratioce kao neki prije mene. Redovno...

'Čujte se sa Sebijom oko cijena'... 'Meni je, bebo, za danas dosta': Prepiske Kalajdžić i Novalića, ali i Nasera Orića sa Hodžićem

Tužilac Pašić je u više navrata naglasio da su pojedine poruke tokom komunika...

Bh. glumac poslao poruku direktorici KCUS-a: 'Sebka, vidi kod mene šta ima... A, sve original!'

U opisu videa na svom Facebook profilu kratko prokomentarisao: "Samo za Sebij...

Upitnik koji je visio nad doktoratom prof. Izetbegović premjestio se na postdiplomski: Hoće se uključiti Tužilaštvo KS?

Odgovor Sveučilišta u Zagrebu o postdiplomskom studiju Sebije Izetbegović nij...

Stigao odgovor iz Zagreba, nema dokaza da je prof. Izetbegović položila ispite: 'Ne možemo potvrditi vjerodostojnost indeksa'

U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potv...

24 SATA

Novi skandali: Je li najmoćnija žena Srbije uhapšena da se spasi brat Aleksandra Vučića?

Velika džamija u Meki ponovo otvorena u punom kapacitetu, ne mora se poštovati socijalna distanca

'Nisam je zlostavljao i tukao. Mahinalno sam pokušao da je sklonim': Kenan Tahirović odgovorio na optužbe Rialde Karahasanović

Još jedno italijansko selo prodaje kuće po jedan euro

Sebiji završavaju stvari, a ona nema pojma šta su joj završavali. Priča jedno, a oni drugo...

 

Ako je Sebija dobila specijalizaciju ’92, a znamo da nije bila u Sarajevu, onda je pitanje kako je imala mogućnost da aplicira na specijalistički ispit. Sumnjiv je način na koji je obavljena specijalizacija, ustvrdio je prof. dr. Kemal Dizdarević sinoć za Face TV.

 

- Postoji specijalizantska knjižica, lako je provjeriti da li je čovjek koji je trebao četiri godine biti na specijalizaciji zaista bio - kaće Dizdarević.

 

On je zatim pojasnio da kada studenti medicine završe fakultet, postaju doktori, a ako su bili prosječni ili iznadprosječni imaju mogućnost da se dodatno edukuju na dva načina: praktični, kroz specijalizaciju gdje doktori uče kako liječiti pacijente i drugi, kroz akademsku karijeru.

 

- Svaki doktor koji je imao prosjek iznad osam, imao je mogućnost da aplicira na postdiplomski. Kada to završe, prave istraživanja, pišu magistarski rad i brane tezu pred komisijom. Specijalizant je doktor u treningu - rekao je Dizdarević.

 

- Ako je Sebija dobila specijalizaciju ’92, a znamo da nije bila u Sarajevu, onda je pitanje kako je imala mogućnost da aplicira na specijalistički ispit. Sumnjiv je način na koji je obavljena specijalizacija. Postoji  specijalizantska knjižica, lako je provjeriti da li je čovjek koji je trebao četiri godine biti na specijalizaciji zaista bio. Sebija nije bila u Sarajevu i nije mogla završiti kompletnu specijalizaciju. Lako je provjeriti je li bila u Zagrebu, tamo ima dosije, moraju biti prijave za polaganje ispita - kaže Kemal Dizdarević.

 

- U Zagrebu je navodno položila 10 ispita, u Sarajevu su joj povjerovali na riječ. Postdiplomski studij u Sarajevu se ne može staviti u korelaciju sa studijem u Zagrebu. Kada se završi postdiplomski, dolazi se do doktorata, a on podrazumijeva istraživanje koje je pod kontrolom mentora. Ispalo je da je ista osoba i mentor i predsjednik komisije za odbranu doktorata – Asim Kurjak, a to ne može biti. Vidi se iz papira da je on predsjednik komsije, ali ne zna se ko je mentor, ko je mentorisao istraživanje, pomagao. Njoj završavaju stvari, a ona nema pojma šta su joj završavali. Sebija priča jedno, a oni drugo, baca maglu ljudima u oči. Njihovi botovi napadaju ljude, prijete i vrijeđaju i tako ostvaruju vlast - rekao je za Face TV dr. Dizdarević.

 

- Ona je simbol dekadence koja nam se dešava, uskoro će dosegnuti svoje dno. Ovo je primjer onoga što oni rade. Nju su branili i slobodni i neslobodni intelektualci. Ovako ostvaruju svoj utjecaj i onda plaše ljude. Medicinu su uglavnom završavali uporni, a ne pametni. Ono malo što je bilo pametnih je pobjeglo, a ovi su se tako jako uvezali da se kroz tu mrežu ne može prodrijeti - rekao je Dizdarević.

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još