VIDEO/ Hayat TV tvrdi

Ovo je istina o diplomi dr. Sebije Izetbegović: Neobjavljeni i autentični dokumenti, snimci, dokazi institucija...

Mediji11.03.23, 19:17h

Ovo je istina o diplomi dr. Sebije Izetbegović: Neobjavljeni i autentični dokumenti, snimci, dokazi institucija...
Objavljeni su i snimci, kako se tvrdi, javne odbrane doktorske disertacije dr. Izetbegović... Šta je tada govorio dr. Asim Kurjak?

 

 


Hayat TV najavio je za večerašnje izdanje "Vijesti u 7" ekskluzivni prilog - istina o diplomi dr. Sebije Izetbegović. Kako su naveli u tekstu, "svaka priča ima dvije strane, a da bi se došlo do istine, neophodno je bez predrasuda, bez osude unaprijed, bez uživanja uz kolektivnu hajku uzeti činjenice u obzir".


Ne samo da su profesoricu doktoricu Sebiju Izetbegović unaprijed osudili, neki pojedinci nastoje joj oduzeti dostojanstvo. A dostojanstvo, baš poput istine, sveto je - piše Hayat, uz hronologiju događaja:


Kad govorimo o istini, onda krenimo ispočetka. Javni linč na profesoricu Izetbegović počeo je prije nekoliko godina. Inicijator dovođenja u sumnju akademskog puta profesorice Izetbegović bio je Asim Kurjak. Svojim tvrdnjama u javnosti izazvao je brojne sumnje i rasprave.


Naglašeno je i da se u večerašnjim „Vijestima u 7″ neće baviti ličnostima, nego isključivo činjenicama. A one će, svakako, mnogo otkriti i o samim osobama. Neće praviti šou i suprotstaviti strane ili uvjeravati javnost u svoju „istinu”, prikazat će rezultate istraživanja i suprotstaviti priče Asima Kurjaka istinama o kojima, također, govori Asim Kurjak.


Također, ekskluzivno je najavljeno i iznošenje neobjavljenih i autentičnih dokumenata, snimaka i dokaza institucija. Objavljeni su i snimci, kako se tvrdi, javne odbrane doktorske disertacije dr. Izetbegović... Šta je tada govorio dr. Asim Kurjak i šta je predočeno u prilogu Hayat TV-a, pogledajte u videu...

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2716

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još