Naša stranka reaguje na izjave hrvatskog predsjednika

Milanović se pravi da ne zna kako BiH takvom, neusklađenom, čine političke snage kojima on daje podršku

Front02.10.20, 10:06h

Milanović se pravi da ne zna kako BiH takvom, neusklađenom, čine političke snage kojima on daje podršku
Ako je samo ravnopravnost Hrvata u pitanju, onda treba pošteno reći da Hrvati u BiH imaju daleko veća prava nego, naprimjer, Srbi u Hrvatskoj, stoji u reagovanju Naše stranke

 

Nakon medijskih istupa predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i njegovih izjava o Bosni i Hercegovini, oglasili su se iz Naše stranke:

 

- Zoran Milanović konstantno pokušava narušiti ugled BiH, i to sve uz jeftine izgovore kako on nama želi dobro. U posljednjem nastupu kritikovao je BiH zbog njene „neusklađenosti“ sa zahtjevima NATO saveza prema svojim članicama. Milanović se pravi da ne zna kako Bosnu i Hercegovinu upravo takvom, neusklađenom, kako kaže, čine one političke snage s kojima se on sastaje i kojima daje podršku, oličene u savezu Dodik-Čović - poručuju iz Naše stranke.

 

- Jasno je da je on u svom posljednjem istupu kao predsjednik želio istaći i navodnu superiornost Hrvatske u odnosu na BiH. Međutim, čak bismo i mi u BiH, a pogotovo građani Hrvatske željeli da Hrvatska pokuša pokazati superiornost u odnosu na druge članice EU i NATO-a. U tim savezima, Hrvatska je po svemu pri dnu i Milanoviću je jasno da je on ne može povući naprijed pa mu BiH dođe kao zemlja u odnosu na koju misli da može pokazati nadmoć Hrvatske. Pitanje je koliko je to tačno. Ako je samo ravnopravnost Hrvata u pitanju, onda treba pošteno reći da Hrvati u BiH imaju daleko veća prava nego, naprimjer, Srbi u Hrvatskoj. Ljudi se iseljavaju iz Hrvatske u gotovo jednakom procentu kao i iz BiH. Iako je članica EU, Hrvatsku razjeda korupcija jednako kao i BiH. I da ne nabrajamo dalje. Ovo je dovoljan broj razloga da Milanović prvo gleda kako da pomogne Hrvatskoj. Bosni i Hercegovini ne treba pomoć onih koji ne znaju pomoći sebi - stoji u reakciji Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još