VIDEO/ NASTAVLJAJU SE OPTUŽBE

Rektor Univerziteta u Tuzli otkrio: Ko je, kada i kako zaposlio Šarićevu kćerku, Begićevu suprugu i Delićevu sestru?!

Front13.03.17, 16:53h

Rektor Univerziteta u Tuzli otkrio: Ko je, kada i kako zaposlio Šarićevu kćerku, Begićevu suprugu i Delićevu sestru?!
Nakon prošlosedmične press-konferencije premijera Bege Gutića, danas je sve tada izrečene navode demantirao rektor Samir Nurić

 

 

Univerzitet u Tuzli proživljava najteže dane od svog osnivanja. Posljednjih dana redaju se jedna za drugom press-konferencije na kojima se manje-više iznosi prljavi veš, a akteri međusobnih optužbi nikako da izazovu dvoboj „oči u oči“ kako bi javnost, bez ustezanja, upoznali sa svim problemima koji su kulminirali prošlonedjeljnom tučom na RGGF-u.


Nakon prošlosedmične press-konferencije premijera Bege Gutića, danas je sve tada izrečene navode demantirao rektor Samir Nurić, prenosi Avaz.ba.


Posebno interesantan bio je dio kada rektor Nurić govori o angažmanima profesora ili asistenata na Univerzitetu u Tuzli.


Tako je rektor Nurić, mašući papirima, naveo kako su Broza Šarić, kćerka prorektora Bahrije, Amela Begić, supruga profesora Zlatana, i Edisa Nukić, sestra profesora Edina Delića, angažirani u vrijeme mandata prošlog rektora Envera Halilovića.


Podsjetimo i kako je na prošlosedmičnoj press-konferenciji prozvana Amela Begić navela kako ona angažman na Univerzitetu u Tuzli nije dobila samo zato što je supruga profesora Zlatana, već zbog činjenice da je napisala niz udžbenika i objavila veliki broj naučnih radova.


Također, konstatirala je kako je njen angažman na Univerzitetu u Tuzli potpisan tek nakon tužbe.


Pogledajte šta je o pomenutim angažmanima rekao rektor Samir Nurić:

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook