u našem susjedstvu

Kažu da je ovo najljepša skrivena plaža u Evropi, a blizu BiH: Bistro tirkizno more, tišina ispod visokih stijena...

Lifestyle04.07.24, 09:53h

Kažu da je ovo najljepša skrivena plaža u Evropi, a blizu BiH: Bistro tirkizno more, tišina ispod visokih stijena...
Ugledni američki časopis Forbes objavio je da je Pasjača, prema istraživanju portala European Best Destinations, proglašena najljepšom skrivenom plažom u Evropi u 2024. godini

 

 

 

Plaža Pasjača, pod konavoskim selom Popovići, i dalje privlači pažnju kao jedna od najljepših plaža u Europi, javljaju iz Turističke zajednice Općine Konavle.


Ova skrovita plaža često se nalazi na popisima najboljih europskih destinacija zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu jer se doslovno nalazi ispod visokih stijena. Plaža je kombinacija pijeska i šljunka, a more je bistro i tirkizno plavo.


Ugledni američki časopis Forbes objavio je da je Pasjača, prema istraživanju portala European Best Destinations, proglašena najljepšom skrivenom plažom u Europi u 2024. godini.


Pasjača je iznimno fotogenična i zbog toga privlači fotografe i influencere sa svih strana svijeta. Kombinacija smeđe-sivih dramatičnih stijena i mirnog, zeleno-modrog, kristalno čistog mora te suprotnost između moćnih, sirovih litica i smirene površine mora, čini je idealnim mjestom za stvaranje nezaboravnih fotografija, prenosi Dubrovački vjesnik.


Fotografije možete pogledati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook