objavio dokumente na FB

Ministar Konaković želi 'raskrinkati laž': Stigao je odgovor iz UAE, nisam bio u Dubaiju u martu 2021. godine

Front27.02.24, 17:27h

Ministar Konaković želi 'raskrinkati laž': Stigao je odgovor iz UAE, nisam bio u Dubaiju u martu 2021. godine
'Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili'

 

 

 

Nakon što su ga posljednjih mjeseci pojedini mediji, a i različiti postovi na društvenima mrežama, dovodili u vezu sa narkokartelima, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH,  krenuo je u žestoku protuofanzifu.

 

On je u različitim intervjuima, a često i objavama na svom Facebook profilu odlučno demantovao ovakve navode te tvrdnje da se u martu 2021. godine u Dubaiju sreo s narko bosom Edinom Gačaninom Titom.


Danas je Konaković na svom Facebook profilu, malo prije početka susreta sa svojim koalicionim partnerima u Mostaru, objavio i zvanične dokumente koji potvrđuju da u spornom perioidu uopšte nije boravio u Dubaiju. Evo šta ministar Konaković kaže u svojoj današnjoj objavi:


“Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju. Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOLU na dalje postupanje. Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili.


Višestruko presudjeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani. Na čistac ćemo ovu priču izvesti i dokazati da nikad nisam sreo pripadnike narko kartela, nikad sa njima komunicirao niti imao bilo kakav kontakt. Dokazaćemo da pravosudno-medijska mafija i dalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije.


Samo je jedna istina“, naveo je Konaković.
 

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook