Odlazak velikana

Umro čuveni američki glumac Ryan O’Neal: 'Volio je nasmijavati ljude. To je bio njegov cilj'

Hronika09.12.23, 08:49h

Umro čuveni američki glumac Ryan O’Neal: 'Volio je nasmijavati ljude. To je bio njegov cilj'
Bio je najhumorističnija osoba u bilo kojoj prostoriji. Očito i najnaočitija, a i najšarmantnija. Ubojita kombinacija. Volio je nasmijavati ljude. To je bio njegov cilj - napisao je glumčev sin

 

 

 

Preminuo je Ryan O’Neal, 82-godišnji američki glumac poznat po ulogama u filmovima "Ljubavna priča" (1970.), "Barry Lyndon" (1975.) i Mjesec od papira (1973.), javio je The Hollywood Reporter.


O‘Nealov sin Patrick napisao je na društvenoj mreži Instagram da njegov otac preminuo u petak.


Godine 2001. dijagnosticirana mu je hronična leukemija, a 2012. rak prostate.


- Kao čovjek, moj je otac bio iznimno velikodušan - napisao je Patrick O‘Neal na Instagramu. 


- Bio je najhumorističnija osoba u bilo kojoj prostoriji. Očito i najnaočitija, a i najšarmantnija. Ubojita kombinacija. Volio je nasmijavati ljude. To je bio njegov cilj. Nije bilo bitno u kojoj situaciji. Ako se šala trebala zbiti, on je to napravio savršeno. Želio je da se smijemo i smijali smo se. Svaki put. Zabavljali smo se - dodao je glumčev sin.


Pored spomenutih filmova, O‘Neal je ostvario zapažene uloge u filmovima "What’s Up, Doc?" (1972.) i "The Main Event" (1979.).


Prije toga, glumio je u više od 500 epizoda melodrame "Gradić Peyton". U toj je seriji igrao ulogu Rodneyja Harringtona, po kojoj ga pamti publika širom svijeta.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook