Objavila Elektroprivreda

Koji dijelovi Sarajeva će u narednim danima ostati bez struje

Hronika04.12.23, 17:24h

Koji dijelovi Sarajeva će u narednim danima ostati bez struje
Radi izvođenja neophodnih radova na održavanju energetskih postrojenja, 5. decembra bez električne energije ostat će područja koja se napajaju preko sljedećih transformatorskih stanica

 

 

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine najavila je kako će u narednim danima doći do vanrednih isključenja struje u Sarajevu.

 

Radi izvođenja neophodnih radova na održavanju energetskih postrojenja, 5. decembra bez električne energije ostat će područja koja se napajaju preko sljedećih transformatorskih stanica.

 

Zbog planiranih radova na transformatorskoj stanici TS 110/10 kV Grbavica Mobilna, u ranim jutarnjim satima 7. decembra 2023. godine i 8. decembra 2023. godine doći će do kratkotrajnih prekida u napajanju dijela kupaca na području naselja Grbavica.

 

Radi se i na izvođenju radova, 6. decembra bez struje će na nekoliko sati ostati i dijelovi Alipašinog Polja te naselja Grbavica, kao i Butmira i Nedžarića.

 

Prema predviđenom rasporedu isključenja, prekidi u elektrosnabdijevanju trajat će nekoliko sati, nakon čega bi trebalo doći do stabilizacije.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook