NAKON POSLJEDNJEG NEUSPJEHA

Bivši selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić otkrio mračnu istinu oko reprezentacije Bosna i Hercegovine

Sport29.11.23, 14:50h

Bivši selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić otkrio mračnu istinu oko reprezentacije Bosna i Hercegovine
Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, fudbalere koji igraju u ozbiljnim evropskim ligama, ali taj profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo ustoličiti u reprezentaciji - poručio je Hadžibegić., ali to očito nije slučaj

 

 


Bivši selektor BiH Faruk Hadžibegić dao je intervju za crnogorski Lobsport, gdje je između ostaloga komentarisao i nesupjeh “Zmajeva” u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.


Rekao je kako reprezentativci BiH odnos iz klubova moraju prenijeti u reprezentaciju, ali to očigledno nije slučaj.


- Nažalost, kod nas je situacija da uspjeh i neuspjeh pravdamo kroz političku situaciju. Ima toga, jako je prisutno. Međutim, isto tako treba da pogledamo u realnost. Naša ekipa ima budućnost, mlada je, a sa druge strane moramo priznati i kvalitet protivničkih timova koji nije slabiji od našeg. Prema tome, jedno su želje, a realnost na terenu nešto drugo. Moramo čestitati protivnicima, a treba da izvučemo pouke šta bi trebalo napraviti da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, fudbalere koji igraju u ozbiljnim evropskim ligama, ali taj profesionalni odnos koji dolazi iz klubova moramo ustoličiti u reprezentaciji - poručio je Hadžibegić.


Kompletan intervju možete čitati ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook