GRADONAČELNICA SARAJEVA POVODOM NOVOG NASILJA

Kada sam digla glas kao žena, čitala sam zlonamjerne komentare i uvrede... Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima!

Hronika25.09.23, 21:13h

Kada sam digla glas kao žena, čitala sam zlonamjerne komentare i uvrede... Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima!
Digla sam svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini. Smatrala sam da je to mnogo bolje nego da šutim i pretvaram se da se ništa ne dešava, kao što su učinili mnogi iz političkog, akademskog, umjetničkog svijeta, a od kojih se očekuje da budu najglasniji

 

 


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se večeras povodom nove tragedije u Bosni i Hercegovini, još jednog femicida, ovoga puta u Zavidovićima, ali i povodom porodičnog nasilja u porodici Buntić u Ljubuškom.

 

- Kada sam organizovala mirnu šetnju protiv nasilja, na koju je došlo preko 13 hiljada sugrađana, čula i pročitala sam razne zlonamjerne komentare pa i uvrede.


Digla sam svoj glas kao žena, kao građanka koja kao i svi oni koji su dali podršku želi da se zaustavi talas nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini.


Smatrala sam da je to mnogo bolje nego da šutim i pretvaram se da se ništa ne dešava, kao što su učinili mnogi iz političkog, akademskog, umjetničkog svijeta, a od kojih se očekuje da budu najglasniji.


Malo ko se osvrnuo na zahtjeve koje sam prije šetnje pročitala. Ti isti zaključci će biti tema na sjednici gradskog vijeća u srijedu, kako bi institucionalno bili upućeni nadležnim.


Pitali su me i šta sam konkretno uradila? Pored materijala i konkretnih prijedloga za vijeće, obišla sam sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine, uz izdvojena finansijska sredstva, iako Grad ima najmanji budžet i nema nadležnosti u ovoj oblasti. A šta ste vi uradili?


Pali smo opet na dva ispita, u Ljubuškom i Zavidovićima. Ispitima ljudskosti - poručila je Karić.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još