NA DANAŠNJI DAN PRIJE 30 GODINA

Projektil ispaljen iako je bilo primirje: Zašto niko nikad nije odgovarao za ubistvo osmoro hrvatske djece u Vitezu?!

Hronika10.06.23, 17:37h

Projektil ispaljen iako je bilo primirje: Zašto niko nikad nije odgovarao za ubistvo osmoro hrvatske djece u Vitezu?!
Za ovaj strašni zločin do danas nitko nije odgovarao, a obitelji žrtava kažu kako više i ne vjeruju da će bh. pravosuđe odgovorne ikad privesti pred lice pravde

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u subotu se u Vitezu odaje počast za osmero hrvatske djece koje je na današnji dan prije 30 godina na igralištu u naselju Podgradina ubila granata ispaljena s položaja Armije BiH iz Staroga Viteza.

 

Projektil je ispaljen u poslijepodnevnim satima iako je bilo proglašeno primirje između Armije BiH i HVO-a.


Za ovaj strašni zločin do danas nitko nije odgovarao, a obitelji žrtava kažu kako više i ne vjeruju da će bh. pravosuđe odgovorne ikad privesti pred lice pravde.


Živote su izgubili: Boris Antičević (1983.), Dražen Čečura (1978.), Sanja Garić, (1975.), njezin brat Milan Garić (1981.), Velimir Grebenar (1981.), njegova sestra Augustina Grebenar (1984.), Sanja Križanović (1978.) i Dragan Ramljak (1978.).


Ivan Garić, kojemu su toga kobnoga dana poginuli brat i sestra, bio je ranjen. Osnovao je udrugu Osmica te je zahvaljujući obiteljima žrtava izgrađen spomenik na mjestu stradanja – igralištu Podgradina.


(FENA/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook