VIDEO/ KLJUČNI SVJEDOK TUŽILAŠTVA BIH

Dr. Dizdarević ekskluzivno otkriva detalje: Zašto Alisa Mutap nije mogla imati amneziju? Nije gubila svijest...

Hronika09.06.23, 20:44h

Dr. Dizdarević ekskluzivno otkriva detalje: Zašto Alisa Mutap nije mogla imati amneziju? Nije gubila svijest...
Govorio je večeras u CD-u i ko bi mogao biti novi direktor KCUS-a te da li bi tu funkciju mogao preuzeti upravo on, kako se u javnosti špekulira...

 

 


Dr. Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg, svjedočio je u slučaju "Dženan Memić" i jedan je od ključnih svjedoka Tužilaštva BiH u ovom predmetu. On je bio večerašnji gost u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem".


Dr. Kemal Dizdarević je jučer tokom svog svjedočenja istakao da je potres mozga neurohirurška problematika. On je, zajedno s doktoricom Sandrom Vegar-Zubović, 2016. sačinio izvještaj koji nije htjela potpisati tadašnja šefica Neurologije KCUS-a, Jasminka Đelilović-Vranić.


Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog Dženana Memića.


- Suđenje Mutapu i drugima nije bilo nikakav spektakl. Vidio sam reakcije; one su mi rekle da je moj pristup bio objektivan. Nisam pravio sistemsku devijaciju! Rekao sam precizno da, prema medicinskoj dokumentaciji, Alisa Mutap nije imala potres mozga, a kao posljedicu nije mogla imati amneziju! - kazao je dr. Dizdarević gostujući večeras na Face TV.


Dr. Dizdarević je još dodao da "nije ni gubila svijest, prema tome nije ni mogla imati potres mozga i amneziju".

 

Govorio je večeras u CD-u i ko bi mogao biti novi direktor KCUS-a te da li bi tu funkciju mogao preuzeti upravo on, kako se u javnosti špekulira...


- Ismet Gavrankapetanović je iskusan, korektan čovjek. Dobro je da ga spominju kao potencijalnog direktora KCUS-a. Ne znam da je i moje ime u opciji. Mene zanima moja pomoć društvu kroz moju profesiju. Meni novac nikad nije bio u prvom planu. Cilj je napraviti kvalitetan KCUS koji će služiti ljudima, bez protjerivanja radnika koji se nekome ne sviđaju! Ako ne preuzmemo zapadni model zdravstva, ostat ćemo kasaba! Sebija Izetbegović će morati biti smijenjena, a prije toga i Upravni odbor! To će se desiti, a onda se mora napraviti zajednička strategija - rekao je, između ostaloga, dr. Dizdarević.


Više detalja saznajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 108

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još