nakon akcije "START"

Tužilaštvo KS traži još dva mjeseca pritvora za uhapšenog Ibrahima Hadžibajrića

Hronika05.06.23, 15:12h

Tužilaštvo KS traži još dva mjeseca pritvora za uhapšenog Ibrahima Hadžibajrića
Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara

 

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog da za još dva mjeseca produži pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, i sekretarici Općine Almi Destanović, koji su nedavno uhapšeni u akciji "Start" u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza". 


Podsjetimo, u akciji "Start", osim Ibrahima Hadžibajrića i Alme Destanović, uhapšeni su još i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik, te Mehmed Dedić i Emina Rogo, koji su predati Tužilaštvu BiH, na čiji prijedlog im je također Sud BiH odredio pritvor.


Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još