prvoosumnjičeni u SKY predmetu

Dragan Pejović, zvani Bosanac, izručen iz Srbije u BiH zbog krijumčarenja droge

Hronika05.06.23, 15:02h

Dragan Pejović, zvani Bosanac, izručen iz Srbije u BiH zbog krijumčarenja droge
Nakon što bude proslijeđen tužilaštvu, postupajući tužitelj poduzet će dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora

 

 


Dragan Pejović, zvani Bosanac, rođen 1985. godine u Trebinju, izručen je iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu kao osumnjičeni u predmetu SKY, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.


Pravosudne institucije Srbije Pejovića su isporučile na temelju potjernice raspisane na zahtjev Tužilaštva BiH. Nakon što bude proslijeđen tužilaštvu, postupajući tužitelj poduzet će dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora.


Pejović je pod istragom kao prvoosumnjičeni u SKY predmetu koji se odnosi na veći broj osoba s područja Trebinja i Foče, osumnjičenih za krijumčarenje više stotina kilograma opojne droge marihuana, najčešće s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, kao i za neovlašćeni promet oružjem i vojnom opremom.

 

Ova istraga je jedan od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz Sky i Anom aplikacija, a za Pejovićem, koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužilaštvo i agencije za provedbu zakona tragali su više mjeseci te je lociran u Srbiji i uhapšen.


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!