Novi detalji

Armin Berberović poznavao doktoricu Azru Spahić: Ujutro joj dao čokoladu, uvečer je usmrtio mercedesom

Hronika03.06.23, 20:56h

Armin Berberović poznavao doktoricu Azru Spahić: Ujutro joj dao čokoladu, uvečer je usmrtio mercedesom
Ubijena doktorica liječila Berberovićevu majku i brata, svi je poznavali

 

 

U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) Mercedesom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić.
 

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na proteste povrede opasne po život zadobila je Azrina kolegica.


Berberoviću je određen jednomjesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola i da je Mercedesom upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.
 

Avaz otkriva detalje koji su prethodili kobnom danu 26. maja, kada je ubijena Azra Spahić.
 

Saznaje se da je ubijena doktorica Spahić liječila majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cijela porodica ju je lično poznavala. Čak je liječila i njegovog brata Mevludina.
 

Prema informacijama „Avaza“, nekoliko dana prije kobne nesreće djevojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.
 

Oko 23 sata jurio je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prijevoznika te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktoricu koju je poznavao.


Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra, kako se saznaje, bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake oca svoje djevojke.
 

Donio joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba” (Berberovićev nadimak). Nekoliko sati kasnije Berberović ju je usmrtio.


Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć te je pokušao pomoći nastradalima. S jednom od doktorica pokušao ju je izvući ispod automobila. Ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mjesta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još