na više lokacija došlo je i do pojave klizišta

Teška situacija u Goraždu: Poplave napravile haos, ulice pod vodom, problemi i sa el. energijom

Hronika01.06.23, 21:10h

Teška situacija u Goraždu: Poplave napravile haos, ulice pod vodom, problemi i sa el. energijom
Napominju da se prilikom padavina sve slijeva i iz naselja Obarak uključujući i kanalizaciju te od nadležnog komunalnog preduzeća zahtjevaju pravovremenu reakciju

 

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama u kasnim popodnevnim satima zahvatilo je Goražde.

 

Kiša praćena gradom poplavila je brojne ulice i objekte širom grada, na više lokacija došlo je i do pojave klizišta te prekida u snabdijevanju električnom energijom.

 

Posebno teška situacija bila je kod Mosta žrtava genocida u Srebrenici gdje su usljed klizišta intervenisale nadležne službe i policija, a kompletna  raskrsnica je bila pod vodom.  

 

Potopljeni su i sportski tereni i ulice u naselju 1. maj čiji mještani godinama upozoravaju na ovaj problem zbog začepljenja odvoda koji se, kako kažu, ne čiste. Napominju da se prilikom padavina sve slijeva i iz naselja Obarak uključujući i kanalizaciju  te od nadležnog komunalnog preduzeća zahtjevaju pravovremenu reakciju.

 

Uz ostalo, poplavljeni su i objekti u ulici Zaima Imamovića.

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!