VIDEO/ GRAĐANI OGORČENI

Ko je bacio velike količine hrane u kontejner: Bahatost u vrijeme ramazana ili je neko imao drugačiju namjeru?!

Hronika29.03.23, 16:37h

Ko je bacio velike količine hrane u kontejner: Bahatost u vrijeme ramazana ili je neko imao drugačiju namjeru?!
Svaki građanin naše zemlje godišnje, u prosjeku, baci 83 kilograma hrane

 

 

Veliki broj građana Tuzle ogorčen je na nakon što je objavljeno da je u jednom naselju u kontejner bačeno na desetine pakovanja tjestenine, soli i ostalih namirnica.


Dok svakodnevno svjedočimo potresnim pričama o gladi i siromaštvu, poput one o bebama koje umjesto mlijeka piju brašno s vodom, hrana se u Bosni i Hercegovini, ako je suditi po statistici, baca i šakom i kapom. 


Građani Bosne i Hercegovine u evropskom su vrhu po količini bačene hrane. Svaki građanin naše zemlje godišnje, u prosjeku, baci 83 kilograma hrane.


Pozamašnom količinom prehrambenih proizvoda napunjen je kontejner za smeće u jednom tuzlanskom naselju, piše Tuzlanski.ba


Veliki broj građana ogorčen je na postupak pojedinca, a svoje nezadovoljstvo su iznijeli i u komentarima ispod videa objavljenog na tiktoku.


"Proklet bio ko god baci, a javne kuhinje traže donacije";"Istekao rok.";"Žalosno i veliki grijeh.";"To bacaju supermarketi.";"Sve bih ja to kući odnio, ništa tome nije, ne bih me bilo stid.";"Ramazan je, trebali su dati nekome ko nema ili odnijetiu Crveni križ i narodnu kuhinju, više bi sevapa zaradili.";"Ja u ratu sinu hapisu pravila od keksapetita 1958.prroizvodnja, pa evo ga ko od brda odvaljen - samo su neki od komentara.

 

Bilo je i onih koji su ovaj dođaj povezali sa mjesecom ramazanom. A da li je namjera onoga koji je bacio hranu bila posve drugačija, teško je dokučiti?!

 

Pogledajte OVDJE video koji je izazvao reakcije mnogih građana.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još