Otklanjanje opasnosti

Nastavljena demontaža objekta stare Električne centrale na Marijin Dvoru

Hronika29.03.23, 12:43h

Nastavljena demontaža objekta stare Električne centrale na Marijin Dvoru
Zgrada Električne centrale nacionalni je spomenik BiH, ali je zbog opasnosti koje je počela predstavljati za prolaznike donesena odluka o njenom demontiranju

 

 

I danas je na Marijin Dvoru u Sarajevu nastavljena demontaža objekta nekadašnje Električne centrale, čije je ruševno stanje već godinama predstavljalo opasnost za prolaznike.
 

Zgrada Električne centrale nacionalni je spomenik BiH, ali je zbog opasnosti koje je počela predstavljati za prolaznike donesena odluka o njenom demontiranju.
 

Kompanija The Place u čijem je vlasništvu objekat u petak je počela uklanjanje i demontažu ostataka tog objekta na Hisetima, a nakon što je rješenje o uklanjanju prošle sedmice izdala Federalna uprava za inspekcijske poslove.
 

Izvođač radova je kompanija Neimari, a demontaža se vrši u skladu sa smjernicama i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika FBiH. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!