Oprez

Muftijstvo sarajevsko upozorava: Na profilima društvenih mreža je lažni identitet muftije Grabusa

Hronika22.03.23, 11:38h

Muftijstvo sarajevsko upozorava: Na profilima društvenih mreža je lažni identitet muftije Grabusa
Kao javna ličnost, dodaje se, muftija Grabus je vrlo oprezan u korištenju društvenih mreža i ne posjeduje lične niti službene profile na facebook platformi

 

 

Muftijstvo sarajevsko obavještava javnost da su na društvenoj mreži Facebook napravljeni lažni profili koji se dovode u vezu s imenom i pozicijom muftije sarajevskog Nedžada Grabusa. 

 

- Na profilima se nalazi lažni identitet muftije Grabusa, kao i lažne objave koje se pripisuju njemu. Ovim putem želimo naglasiti da muftija sarajevski Nedžad Grabus nema nikakve veze s ovim profilom i da je u pitanju čista obmana javnosti – navodi se u saopćenju Muftijstva sarajevskog. 

 

Kao javna ličnost, dodaje se, muftija Grabus je vrlo oprezan u korištenju društvenih mreža i ne posjeduje lične niti službene profile na facebook platformi.  

 

Obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje da je riječ o lažnim profilima – istaknuto je u saopćenju. 

 

Mufijstvo sarajevsko je obavijestilo nadležne institucije i organe o navedenom, te očekuju, kako javlja MINA, da će u što kraćem roku lažni profili biti uklonjeni. 

 

Ukoliko primijetite sličan slučaj, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo zajedno riješili ovaj problem - poručuju iz Muftijstva sarajevskog.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!