Uz pomoć EUROJUST-a

Zajednička akcija SIPA-e i slovenske policije: Na meti biznismeni

Hronika21.03.23, 15:38h

Zajednička akcija SIPA-e i slovenske policije: Na meti biznismeni
Istragu vodi specijalizirano državno tužilaštvo, a naloge za pretres kuća raspisao je Okružni sud u Ljubljani

 

 

U sklopu Međunarodne operativne akcije "ATM" koja se provodi na teritoriji Bosne i Hercegovine i Slovenije vrše se kućni pretresi zbog sumnje u višemilionsko pranje novca.


Navedene aktivnosti rezultat su rada Zajedničkog istražnog tima SIPA-e i Tužilaštva Bosne i Specijalnog tužilaštva Republike Slovenije i Policije Republike Slovenije, koji je započet u februaru 2022. godine.

 

Kako prenosi slovenski portal 24ur, pozivajući se na nezvanična saznanja, u toku su pretresi stambenih objekata u raznim mjestima širom Slovenije, također zbog sumnje u pranje novca više miliona eura.

 

Traže dokaze o raznim krivičnim djelima, od zloupotrebe položaja ili povjerenja u privredi do pranja novca i kriminalnog udruživanja. Nezvanično, među osumnjičenima su i poznata imena iz poslovnog svijeta, prenosi 24ur.


Istragu vodi specijalizirano državno tužilaštvo, a naloge za pretres kuća raspisao je Okružni sud u Ljubljani. Policija još nije objavila zvanične informacije o kriminalističkoj istrazi.
 

Aktivnosti Zajedničkog istražnog tima su realizovane uz pomoć EUROJUST-a.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!