foto/ bliži se kraj suđenja u predmetu 'Respiratori'

Svi optuženi jutros stigli u Sud BiH: Odbrana federalnog premijera Fadila Novalića iznosi završne riječi

Hronika08.03.23, 09:49h

Odbrana prvooptuženog Novalića smatra kako je Tužilaštvo u tom predmetu pristuplilo selektivno, bez uporišta u zakonu i stvarnim činjenicama, te da je u nedostatku dokaza probjeglo tzv.'media planu', odnosno neviđenoj medijskoj kampanji

 

 

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je počeo nastavak iznošenja završne riječi odbrane federalnog premijera Fadila Novalića na suđenju za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora.


S Novalićem su za zloupotrebe optuženi suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić, kao i sama firma, te federalna ministrica finansija Jelka Miličević.


Oni se terete u vezi s nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u Federaciji BiH uzrokovnog  pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla firma „F. H. Srebrena malina“.


Odbrana prvooptuženog Novalića smatra kako je Tužilaštvo u tom predmetu pristuplilo selektivno, bez uporišta u zakonu i stvarnim činjenicama, te da je u nedostatku dokaza probjeglo tzv.'media planu', odnosno neviđenoj medijskoj kampanji.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još