Oštećen ZZO TK

Istraga Tužilaštva TK zbog nelegalnih recepata i prodaje lijekova, pretresen DZ Lukavac, stambeni objekti, automobili

Hronika03.02.23, 13:01h

Istraga Tužilaštva TK zbog nelegalnih recepata i prodaje lijekova, pretresen DZ Lukavac, stambeni objekti, automobili
Nezvnično se saznaje da se istražuje izdavanje recepata bez potrebe, koji su vršili doktori, da bi se ti recepti, odnosno lijekovi, kasnije prodavali, u čemu je glavnu ulogu igrao jedan medicinar

 

 

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli vodi istragu u sklopu koje je izvršen pretres u Domu zdravlja Lukavac, a pretreseni su i osumnjičeni te jedna privatna zdravstvena ustanova, stambeni objekti, automobili i poslovne prostorije na području Lukavca i Tuzle.

 

Nezvnično se saznaje da se istražuje izdavanje recepata bez potrebe, koji su vršili doktori, da bi se ti recepti, odnosno lijekovi, kasnije prodavali, u čemu je glavnu ulogu igrao jedan medicinar.

 

Na ovaj način oštećen je Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, a sve se dešavalo u dužem vremenskom periodu.

 

Inače, pretrese su 1. februara, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, odnosno Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda Lukavac.

 

Kako se nezvanično saznaje, u ovoj fazi istrage niko nije uhapšen.

 

- Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave, a radi se o službenoj i medicinskoj dokumentaciji, bilješkama, nelegalno posjedovanim lijekovima, mobilnim telefonima i drugi predmetima koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

 

Iz MUP-a TK su potvrdili da istraga još uvijek traje, a nakon što sve radnje budu kompletirane Kantonalnom tužilaštvu TK bit će dostavljen odgovarajući izvještaj.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!