Istraga još uvijek traje

Mladić iz Cazina kojem su slomili kičmu: Uz pomoć robota Azur napravio prve korake

Hronika03.02.23, 08:00h

Mladić iz Cazina kojem su slomili kičmu: Uz pomoć robota Azur napravio prve korake
Azur je psihički dobro i vrijedno radi na toj robotici, oporavak će dugo trajati, kaže otac mladića Saud Terzić

 

 

Azur Terzić, mladi košarkaš KK Igman Burch kojem je 2. oktobra prošle godine slomljena kičma ispred diskoteke u Cazinu, a o čemu je istragu preuzeo FUP, od 10. januara je na rehabilitaciji u Zagrebu, piše Avaz.


Mladić je bio podvrgnut teškoj operaciji u Kliničkom centru u Sarajevu, a sada, zajedno sa svojom porodicom, vodi bitku za oporavak. Ta bitka će dugo trajati, jer će oporavak biti težak, potvrdio nam je mladićev otac Saud Terzić.

 

- Tek je 15-20 dana na toj robotici i ide se korak po korak. Moramo imati puno strpljenja. Ta rehabilitacija trajat će oko tri i po do četiri mjeseca, a onda će uslijediti hidroterapija. Borba će sigurno trajati godinu i po, toliko je medicinski predviđeno - kazao je Saud Terzić.

 

Porodica je u Facebook grupi „I ja sam Azur“ podijelila snimak na kojem se vidi kako je Azur, uz pomoć robota, napravio i prve korake.

 

Saud Terzić je u ponedjeljak došao iz Zagreba.

 

- Azur je psihički dobro i vrijedno radi. To je ono što oni traže od njega i to je najbitnije. Nadam se da će na kraju biti dobro - optimističan je bio otac.

 

Na pitanje da li će uskoro biti konkretnih rezultata u istrazi koje vodi Tužilaštvo USK, Saud Terzić je odgovorio:


- Istraga je još u toku. Iduće sedmice očekujemo nešto konkretno. Preko svog opunomoćenika sam u kontaktu s Tužilaštvom. To je sve što znam. Uglavnom, vjerujem organima gonjenja, dao sam im punu podršku. Moje je da saburim i da čekam rezultate istrage. Volio bih da je to jučer, nego danas, ali eto. Istraga je spora i sve to ipak predugo traje - kazao je Terzić.


Od Tužilaštva USK zatražili smo informaciju o tome hoće li uskoro biti tužilačke odluke.

 

- Ono što vam u ovom trenutku možemo reći jeste da je u dosadašnjem toku provođenja radnji dokazivanja, pod nadzorom i prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saslušano više od 60 svjedoka, pribavljen je veliki broj naredbi za pretres i vještačenja, te je u toku vještačenje videosnimaka, čiji se završetak očekuje u narednom periodu. Kada sve ove radnje budu provedene, a provode se kontinuirano i intenzivno, može se očekivati donošenje konačne tužilačke odluke u ovom predmetu - navodi se u odgovoru Irene Marjanović-Čavkić, portparola Tužilaštva USK Bihać. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još