OŠTRA REAKCIJA ŽELJKE CVIJANOVIĆ

Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru evociraju teške uspomene, kada je Crkva srušena, a Srbi protjerani iz ovog grada

Front07.12.22, 18:30h

Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru evociraju teške uspomene, kada je Crkva srušena, a Srbi protjerani iz ovog grada
Cvijanović u svom reagiranju navodi kako najoštrije osuđuje ovaj varvarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost sveštenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru

 

 

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović saopćila je danas da je zgrožena sinoćnjim vandalizmom u Mostaru i bezočnim napadom na Sabornu crkvu Svete Trojice, koja je simbol vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta mostarskih Srba.

 

Cvijanović u svom reagiranju navodi kako najoštrije osuđuje ovaj varvarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost sveštenstva i cijele srpske zajednice u Mostaru.

 

- Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tokom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno protjerani iz ovog grada.

 

Pozivam nadležne organe da hitno rasvijetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinioce - navodi Cvijanović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još