NASTUPILE U TRI RAZLIČITE KATEGORIJE

Mlade sarajevske klizačice iz kluba Ice Group ostvarile odlične rezultate na takmičenju u Budimpešti

Sport01.12.22, 17:27h

Mlade sarajevske klizačice iz kluba Ice Group ostvarile odlične rezultate na takmičenju u Budimpešti
Ove godine, 28. i 29. novembra, klizački klub ICE GROUP Sarajevo, kao jedini klub iz BiH, na ovom renominarom međunarodnom takmičenju imao je tri predstavnice koje su nastupile u tri različite kategorije

 

 


U periodu od 28. 11. – 04. 12. 2022. održava se 16. po redu međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju Santa Claus Cup 2022 u Budimpešti – Mađarska.  Takmičenje je izuzetno visokog nivoa, sa preko 330 takmičara iz cijelog svijeta.


Ove godine, 28. i 29. novembra, klizački klub ICE GROUP Sarajevo, kao jedini klub iz BiH, na ovom renominarom međunarodnom takmičenju imao je tri predstavnice koje su nastupile u tri različite kategorije. Pod vodstvom svojih trenera, takmičarke su ostvarile izvrsne rezultate u svojim kategorijama, i to:


- Ada Korić, nastupila u kategoriji CUBS, 28. novembra, i zauzela odlično 8. mjesto od ukupno 22 takmičarke iz devet zemalja. Ada je na ovom takmičenju ostvarila svoj dosad najbolji rezultat.
    

- Sara Mujčić, nastupila je u kategoriji BASIC NOVICE, 29. novembra, i zauzela odlično 40. mjesto od ukupno 52 takmičarke iz 13 zemalja. Sara je nastupala u najbrojnijoj kategoriji na takmičenju, a ostvarila je svoj dosada najbolji rezultat u karijeri.
    

- Eva Sužnjević, nastupila je u kategoriji INTERMEDIATE NOVICE, 29. novembra, i zauzela odlično 10. mjesto od ukupno 27 takmičarki iz 12 zemalja. Eva je na ovom takmičenju ostvarila najbolji rezultat svoje karijere.

 

klizacice-ice-group-sarajevo-2

klizacice-ice-group-sarajevo-3


Klub je izuzetno ponosan njihovim nastupima i ostvarenim rezultatima, a posebno napretkom koji pokazuju i željom za daljim uspješnim radom i napretkom. Tokom takmičenja bile su jako zapažene i pozitivno komentarisane od strane drugih učesnika, kao i samih organizatora, što ovaj klub čini dodatno ponosnim.


Nastavljaju sa još intenzivnijim treninzima na kojim se naše klizačice spremaju za daljnja takmičenja u Europi, gdje će predstavljati BiH ponosno i dostojno kao i u Budimpešti.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!