FOTO/ Akcija 'Rez'

Uhapšeni Adi Nukić predat u nadležnost Tužilaštva BiH

Hronika06.10.22, 13:38h

Uhapšeni Adi Nukić predat u nadležnost Tužilaštva BiH
Navedeni se sumnjiči i za višestruka postavljanja eksplozivnih naprava na objekte i imovinu, osobama iz suparničkih kriminalnih skupina, koja su izazvala ugrožavanje sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. Uporedo sa lišenjem slobode, izvršeni su i pretresi objekata koje koristi osumnjičeni, saopćeno je iz Tužilaštva

 

 

Adi Nukić kojeg je jučer uhapsio posebni tim Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predat je danas u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.  

 

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu kodnog naziva "Rez", zajedno sa Keljmendi Elvisom i drugim osumnjičenim osobama, a tereti se za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više drugih teških kaznenih djela.

 

adi-nukic-hapsenje-2

 

- Navedeni se sumnjiči i za višestruka postavljanja eksplozivnih naprava na objekte i imovinu, osobama iz suparničkih kriminalnih skupina, koja su izazvala ugrožavanje sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. Uporedo sa lišenjem slobode, izvršeni su i pretresi objekata koje koristi osumnjičeni - saopćeno je iz Tužilaštva.

 

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama Sky i Anom.

 

Osumnjičeni je u zakonskom roku predat postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će odlučiti o daljim aktivnostima.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!