Na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića

U velikoj akciji SIPA-e uhapšeno 16 osoba: Pronađeno oko 20 kg droge

Hronika05.10.22, 20:18h

U velikoj akciji SIPA-e uhapšeno 16 osoba: Pronađeno oko 20 kg droge
Osobe lišene slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića realizovali operativnu akciju „Blu 1“, kada su  izvršeni  pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

 

Slobode je lišeno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Osobe lišene slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

 

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira  na opojnu drogu „speed“,  80 komada tableta opojne droge “extazi”, oko jedan kilogram  zeljaste materije koja svojim izgledom  asocira na opojnu drogu marihuana,  oko stotinu kilograma duhana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!