opći izbori u bih

CIK naredio otvaranje vreća sa glasačkim materijalom na više biračkih mjesta, evo gdje

Front04.10.22, 10:51h

CIK naredio otvaranje vreća sa glasačkim materijalom na više biračkih mjesta, evo gdje
Navedenim aktivnostima imaju pravo prisustvovati akreditirani izborni posmatrači

 

 

 

CIK BiH donio je odluku na osnovu zahtjeva općinskih/gradskih izbornih komisija za izdavanje naredbe za otvaranje vreća u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata izbora sa pojedinih biračkih mjesta za različite nivoe vlasti.

 

Naredba je izdata za 20 zahtjeva u Zenici, 3 u Vlasenici, 9 u Modriči, 6 u Bužimu, 11 u Doboju, 2 u Trnovu (FBiH), 1 u Ugljeviku, 6 u Starom Gradu Sarajevo, 9 u Konjicu, 1 u Mrkonjić Gradu i 42 u Bosanskoj Krupi.

 

Centralna izborna komisija BiH je izdala naredbu za otvaranje vreća u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata za 10 zahtjeva u Doboju, 6 u Širokom Brijegu, 2 u Konjicu, 12 u Zenici, 10 u Foča (RS), 1 u Odžaku, 1 u Orašju, 1 u Čeliću, 4 u Vukosavlju, 5 u Derventi, 3 u Domaljevac-Šamac, 3 u Bužimu, 8 u Srebreniku, 3 u Rudom, 4 u Šamcu, 14 u Srebrenici, 2 u Ribniku, 1 u Oštroj Luci, 4 u Han Pjesku, 1 u Bosanskom Grahovu i 4 u Vitezu.

 

Navedenim aktivnostima imaju pravo prisustvovati akreditirani izborni posmatrači.

 

(NAP, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još