meteorolozi predviđaju

Do kraja sedmice, prilično šareno: Doznajte kakve će biti vremenske prilike u BiH

Hronika03.10.22, 11:19h

Do kraja sedmice, prilično šareno: Doznajte kakve će biti vremenske prilike u BiH
Kiša je u utorak moguća samo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine. U centralnim područjima preovladavat će oblačno, a na području Krajine pretežno sunčano vrijeme

 

 

 

U Bosni i Hercegovini će se i u prvoj sedmici oktobra nastaviti smjena sunčanih i oblačnih dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

 

Kiša je u utorak moguća samo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine. U centralnim područjima preovladavat će oblačno, a na području Krajine pretežno sunčano vrijeme.

 

Sunčano uz slabu maglu u jutarnjim satima u Bosni izvjesno je u srijedu. Više oblaka i blagi porast temperature zraka prognozira se od četvrtka do subote.

 

U nedjelju i početkom sljedeće sedmice očekuje se pretežno sunčano vrijeme sa slabom maglom u jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova.

 

Minimalne jutarnje temperature zraka u prvom dijelu sedmice varirat će od četiri stepena Celzijusova do deset u Bosni, na jugu Hercegovine do 13 stepeni. Najviše dnevne temperature između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 23 stepena.

 

U drugom dijelu sedmice temperature zraka biće veće za dva do tri stepena, navodi FHMZ BiH.

 

Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, od 11. oktobra na prostoru Bosne i Hercegovine moguća je kiša. Veća količina padavina moguća je u zapadnim područjima. Nestabilno vrijeme s kišom zadržat će se do 17. oktobra.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!