NAPETO DO ZADNJEG GLASA

PDP: Jelena Trivić je nova predsjednica RS-a! SNSD: Nije Jelena, Milorad Dodik je izabran za predsjednika!

Front03.10.22, 01:20h

PDP: Jelena Trivić je nova predsjednica RS-a! SNSD: Nije Jelena, Milorad Dodik je izabran za predsjednika!
Na osnovu 72,60 posto obrađenih glasova, Dodik je osvojio 213.000, a Jelena Trivić 180.000 glasova

 

 

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), ustvrdio je večeras da je Jelena Trivić, kandidatkinja te političke partije, pobijedila na izborima za predsjednicu Republike Srpske.


Tokom obraćanja pred ponoć u izbornom štabu PDP-a, Borenović je ustvrdio da je navedena prednost Jelene Trivić apsolutno nedostižna i da on tu tvrdnju temelji na prebrojanih 72 posto glasova za ovaj izborni nivo


Međutim, iz SNSD-a tvrde drugačije...

 

Jelena Trivić nije izabrana za predsjednicu Republike Srpske već je izabrani predsjednik Milorad Dodik, ustvrdili su iz izbornog štaba Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).


Na osnovu 72,60 posto obrađenih glasova, Dodik je osvojio 213.000, a Jelena Trivić 180.000 glasova, rečeno je također.


Trivić je kandidatkinja Partije demokratskog progresa u čijem izbornom štabu je u slavljeničkoj atmosferi saopćeno da je upravo ona pobjednica za predsjednicu Republike Srpske te da je njena prednost nad Dodikom nedostižna.


U Bosni i Hercegovini, jučer su održani Opći izbori čiji sastavni dio je bilo i natjecanje za predsjednika Republike Srpske.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još