VIDEO/ JOŠ JEDNOM POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

'Što ste slikali - slikali ste': Nema više šaranja po izbornom listiću... CIK staje u kraj izbornim prevarama!

Hronika02.10.22, 09:56h

'Što ste slikali - slikali ste': Nema više šaranja po izbornom listiću... CIK staje u kraj izbornim prevarama!
Ako vidite da neko krade, to prijavite prisutnim policajcima, a oni odmah prijavljuju dežurnim tužiocima. Kazne za izborne prevare su od tri do pet godina! Budite hrabri i prijavite!

 

 

Centralna izborna komisija u “Centralnom dnevniku” na Face TV objašnjava jednostavno kako glasati, ali mi smo dužni odgovoriti na najčešće pitanje naših gledalaca, a ono glasi:


Kada glasam za neku stranku, da li moram upisati iksić u kvadratu prije njenog (…) naziva i samo to ili mogu staviti iksić i pored naziva stranke i plus iksić za konkretnog kandidata sa liste te stranke? Mogu li još iksić staviti pored još nekih imena kandidata s te iste liste te stranke?


Budite i sami kontrolori i posmatrači i pratite kako odbori rade, kako zvanični kontrolori kontrolišu, ko i kako pomaže nepismenim, starim, slijepim licima, bolesnim i invalidima da glasaju, da li ih nagovaraju, da li manipulišu njima.


Novo je naredba OHR-a da će tužioci dežurati tokom izbornog procesa. Ako vidite da neko krade, to prijavite prisutnim policajcima, a oni odmah prijavljuju dežurnim tužiocima.


Kazne za izborne prevare su od tri do pet godina! Budite hrabri i prijavite!


Sve detalje oko novih pravila na današnjim Općim izborima u BiH saznajte u video prilogu, slijede odgovori iz CIK-a......

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još