UDRUŽILI ZNANJE

Pavlović, Hadžikadić, Trifković i drugi: Osnovan 'Forum eksperata za bolju Bosnu i Hercegovinu'

Hronika25.09.22, 11:23h

Pavlović, Hadžikadić, Trifković i drugi: Osnovan 'Forum eksperata za bolju Bosnu i Hercegovinu'
Eksperti iz različitih oblasti i iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, udružili su se kako bi, svojim znanjem, dosadašnjim postignućima i konkretnim prijedlozima za popravljanje stanja u društvu u pojedinim oblastima, bili korektiv bh. društva i konstruktivan faktor u saradnji sa svim njegovim institucijama

 

 


Danas je grupa stručnjaka iz različitih oblasti održala osnivačku skupštinu Udruženja građana “Forum eksperata za bolju Bosnu i Hercegovinu”.


Ovo udruženje ima za cilj da djeluje u pravcu bržeg društveno - ekonomskog razvoja, porasta životnog standarda i sigurnosti građana, unapređenja političkog sistema, smanjenja korupcije i kriminala, jačanja zdravstvenog, obrazovnog, naučnog, istraživačkog, kulturnog i sportskog sektora, te drugih oblasti koje doprinose poboljštanju društva Bosne i Hercegovine.


Eksperti iz različitih oblasti i iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, udružili su se kako bi, svojim znanjem, dosadašnjim postignućima i konkretnim prijedlozima za popravljanje stanja u društvu u pojedinim oblastima, bili korektiv bh. društva i konstruktivan faktor u saradnji sa svim njegovim institucijama.


Za predsjednika Udruženja izabran je Zoran Pavlović, ekonomski analitičar i privrednik iz Banjaluke, dok je za njegovog zamjenika, izabran prof. dr. Mirsad Hadžikadić.


Predsjednik Upravnog odbora je akademik Miloš Trifković, a ostali članovi ovog organa su: Zoran Pavlović, Mirsad Hadžikadić, Aiša Telalović, Alija Kožljak, fra Ivo Marković i Mladen Panić.


Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i to: Kenan Idrizović, Zoran Bibanović i Asim Tarabar.


Za predsjednicu skupštine izabrana je Nikolina Petković - Jalovičić, a za potpredsjednika skupštine, izabran je Slobodan Šoja.


Vrijeme je da u Bosni i Hercegovini struka, znanje i sposobnost dobiju priliku da grade drugačije društvene odnose, ukažu na nepravilnosti i predlože rješenja za bolje sutra.


Naredni korak je i formalna registracija ovog udruženja, u skladu sa zakonom i današnjim usvojenim rješenjima.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!