PLJUŠTE REAKCIJE

Zahiragić o šokantnom performansu: 'Ja sam pozvao policiju... Nije ovo duh Sarajeva i nikada to neće biti!'

Front26.06.22, 02:08h

Zahiragić o šokantnom performansu: 'Ja sam pozvao policiju... Nije ovo duh Sarajeva i nikada to neće biti!'
Među onima koji su se prvi oglasili na Facebooku je i zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić koji ne krije svoje zgražavanje

 

 

Gore društvene mreže nakon performansa "Together" koji je večeras izazvao neviđene reakcije, mnogo glasnije i žešće nego kada je Lidija Bačić u tijesnom haljetku zapjevala ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu... Među onima koji su se prvi oglasili na Facebooku je i zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić koji ne krije svoje zgražavanje, te piše:  

 

- "Manifestacija" tokom koje su "umjetnici" po Trgu hodali goli i simulirali različite eksplicitne sadržaje je na intervenciju policije koju sam pozvao, tek u 22:00 sata, prekinuta.


Ne znam kako niko ranije nije reagovao.


Organizator ovog sramotnog performansa je Narodno pozorište Sarajevo, iako se sada ograđuju!


Nisu imali obaveznu dozvolu za okupiranje javne površine, nisu informisali policiju - što je također obaveza, a pored svega golotinja na javnom mjestu je zabranjena zakonima ove države!


Organizatori i učesnici će biti prekršajno sankcionisani, a o čemu ću zatražiti informaciju od policije.


Hvala svima (desetine vas odmah, a naknadno i vas stotine, izvinjavam se ne mogu se svima javiti na telefon) koji su nakon live-a na Facebook-u došli na lice mjesta.


Nije ovo duh Sarajeva i nikada to neće biti, to vam obećavamo! - poručuje Zahiragić.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još