Nacionalni spomenik BiH prve kategorije

DF: Za orgijanje profašističkih huligana u Mostaru trebalo je dosta vremena, a navodno je ostalo neprimijećeno

Front15.06.22, 11:19h

DF: Za orgijanje profašističkih huligana u Mostaru trebalo je dosta vremena, a navodno je ostalo neprimijećeno
Svako oštećenje Nacionalnog spomenika BiH povlači i krivičnu odgovornost utvrđenu Krivičnim zakonom Federacije BiH, gdje je zapriječena kazna zatvora do pet godina, saopćeno je iz Demokratske fronte

 

 

Demokratska fronta BiH osuđuje najnovije skrnavljenje mostarskog Partizanskog groblja, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine prve kategorije, a nadležne organe u HNK pozivaju da odmah reaguju i procesuiraju odgovorne.

 

- Posljednje skrnavljenje Partizanskog groblja otišlo je i korak dalje u masovnosti vandalizma. Razbijena je svaka, od 700 nadgrobnih ploča, što je ujedno i dokaz da je za to orgijanje profašističkih huligana trebalo dosta vremena i da je ostalo navodno neprimjećeno. Pozivamo nadležnu Upravu policije HNK i Tužilaštvo HNK da odmah reaguju, istraže taj posljednji fašistički pir na Partizanskom groblju u Mostaru i procesuiraju odgovorne. Svako oštećenje Nacionalnog spomenika BiH povlači i krivičnu odgovornost utvrđenu Krivičnim zakonom Federacije BiH, gdje je zapriječena kazna zatvora do pet godina - saopćeno je iz Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još