PODRŠKA U BORBI ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Zlatni ljiljan i heroj odbrane Mostara Semir Drljević Lovac stao uz Denisa Bećirovića

Front05.06.22, 20:18h

Zlatni ljiljan i heroj odbrane Mostara Semir Drljević Lovac stao uz Denisa Bećirovića
On će podršku ozvaničiti u narednim danima

 

 

 


Heroj odbrane Mostara, Zlatni ljiljan Armije RBiH i predsjednik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević Lovac odlučio je pružiti podršku Denisu Bećiroviću (SDP) za člana Predsjedništva BiH.


On će podršku ozvaničiti u narednim danima.


Drljevića, ratnog komandanta odbrane Mostara, stanovnici tog grada poznaju po ratnim zaslugama, a šira bh. javnost možda ponajbolje po snimku iz Pariza 9. maja 1995. godine. Tog je dana Bosna i Hercegovina prvi put u svojoj historiji dobila poziv da učestvuje u vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom.


Čovjek koji je nosio zastavu tokom defilea bio je upravo Semir Drljević Lovac. Bila je to legalna zastava međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine pod kojom je odbranjena Bosna i Hercegovina. Armiji Republike Bosne i Hercegovine je i ovim događajem u Parizu priznato članstvo u svjetskoj antifašističkoj porodici.

 

(Vijesti.ba/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još