foto/ da se sledite

'Ostala sam bez teksta koliko je dugačka': Ogromna zmija dopuzala u dvorište, vlasnica i pas jedva je savladali!

Hronika26.05.22, 11:28h

'Ostala sam bez teksta koliko je dugačka': Ogromna zmija dopuzala u dvorište, vlasnica i pas jedva je savladali!
Kad se izborila, zmiju je slikala, izmjerila koliko je dugačka, a onda bacila

 

 

 

Zrenjaninka Žužana Melegi ostala je zatečena kad je prije nekoliko dana u svom dvorištu ugledala podugačku zmiju.

 
Otkud to ovdje kad u Štrosmajerovoj ulici nikada nije bilo zmija – pomislila je dok se njen pas borio sa gmizavcem.


Pas je zmiju ugrizao, a Žužana je morala alatom da je udari. Kad se izborila, zmiju je slikala, izmjerila koliko je dugačka, a onda bacila.

 

zmija-2

 

Prvo sam alarmirala komšiluk da ljudi znaju šta se pojavilo. Za vikend sam bila u likovnoj koloniji u Elemiru, a u ponedjeljak sam nastavila da prijavljujem problem. U zoohigijenskoj službi su rekli da će pomoći, a pomogao je i komšiluk. Danas su cijelo prijepodne bili ovdje kod mene policajci, komunalna policija i zoohigijenska služba – priča Žužana za Danas.
Slike zmije koju je savladala okačila je na društvene mreže. Kaže da su poznanici reagovali i da niko nije bio ravnodušan.


Ostala sam bez teksta koliko je ta prva zmija koju sam vidjela u dvorištu bila dugačka i velika. Otpuzala je u kuću pored moje, to je prazna, napuštena kuća, možda je tu leglo, ne znam. Ja sam brže-bolje zamalterisala rupu kroz koju je zmija otišla, a poslije sam u dvorištu našla još jednu koju sam sredila – priseća se Melegijeva koju sugrađani znaju po lijepim slikama vojvođanskih pejzaža i nekoliko murala u gradu.

 

Žužana Melegi očekuje da će problem u vezi sa napuštenom kućom u Štrosmajerovoj ulici, danas ulici Patrijarha Pavla, a koja sedam godina stoji prazna, biti riješen i da se zmije neće više pojavljivati.

 

Kaže da radnik zoohigijenske službe prilikom današnjeg izlaska na teren ipak nije ušao u plombiranu napuštenu kuću, gdje su se pojavile zmije, već se dogovarao sa komunalnom policijom kako taj objekat raščistiti.

 

(Danas/ DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još