Hrvatski predsjednik novinarima

Milanović: Došla je voda do grla, kao i s BiH

Front16.05.22, 14:33h

Milanović: Došla je voda do grla, kao i s BiH
Komentirajući izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića kako mu je sajam kobasica važniji od bilo čega što govori Milanović, rekao je kako on nije bitan u priči jer će "i tako zabiti vile u leđa Plenkoviću prvom prilikom i upiknuti sebe samoga"

 

 

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovno je izjavio u ponedjeljak kako je ministar odbrane Mario Banožić RH počinio kazneno djelo kada je kao ministar državne imovine dvije osobe tjerao da počine kazneno djelo čime je država ostala bez stotina hiljada kuna najma.

 

Upitan je li primjereno u Hrvatskoj da predsjednik traži utamničenje nekog ministra, Milanović je odgovorio: "Apsolutno kad se dva dana šuti o tome".

 

"Primjereno je, nužno je, nema druge. Došla je voda do grla, kao i s BiH", ocijenio je. 

 

Milanović je istaknuo kako će stalno podsjećati na Banožićevo "galopirajuće krivično djelo" od prije dvije godine kada nije dao da se određeni prostori zapečate. 

 

"Ova poplava delikata i muljaža neće skrenuti moj fokus s činjenice da je trenutni ministar odbrane čovjek koji se bavi kriminalom i koji pogoduje neplatišama, ljudima koji uđu u državni prostor, imaju cijelu shemu kako da ne plaćaju državu i onda ih se štiti, prostor ostaje zauzet, a država nema od njega ništa", rekao je hrvatski predsjednik Milanović.

 

DORH je upitao što radi te rekao kako od saborskih zastupnika očekuje da se uključe ili da kažu da je u krivu.

 

"Ovo je pritisak, da, ali ja ne mogu dalje od ovoga. Ovo je pritisak i on završava na odjeku mojih riječi, ali ovo je nedopustivo, takvi ljudi ne smiju biti u hrvatskoj javnoj službi", poručio je.

 

Komentirajući izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića kako mu je sajam kobasica važniji od bilo čega što govori Milanović, rekao je kako on nije bitan u priči jer će "i tako zabiti vile u leđa Plenkoviću prvom prilikom i upiknuti sebe samoga", prenosi Hina. 

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još