ŠTA SE JOŠ DEŠAVALO U ZGRADI UN-a

Schmidt pohvalio gradonačelnike Banje Luke i Mostara, te posebno prvo lice Sarajeva Benjaminu Karić

Front12.05.22, 00:10h

Schmidt pohvalio gradonačelnike Banje Luke i Mostara, te posebno prvo lice Sarajeva Benjaminu Karić
Hvala uvaženom Visokom predstavniku, gospodinu Schmidtu što je prepoznao moj rad kao doprinos izgradnji boljeg bosanskohercegovačkog društva. Ovo je značajan podstrek za dalji rad, objavila je na svome Facebooku gradonačelnica Sarajeva

 

 

U  dosta kritički intoniranom govoru Christiana Schmidta pred Vijećem sigurnosti UN,-a bilo je navođenja i pozitivnih primjera. Kao takve naveo je smjenu generacija u politici i pomenuo primjere Banje Luke, Mostara i Sarajeva. Posebno je istakao primjer Sarajeva i rad gradonačalnice Benjamine  Karić.

 

 

Tim povodom večeras se na svome Facebook oglasila Benjamina Karić. Evo šta je napisala:


-  Hvala uvaženom Visokom predstavniku, gospodinu Schmidtu što je prepoznao moj rad kao doprinos izgradnji boljeg bosanskohercegovačkog društva. Ovo je značajan podstrek za dalji rad. 

 

Cijenim što riječi koje su upućene pred Vijećem sigurnosti UN-a, dolaze od čovjeka koji je svojim djelovanjem pokazao odlučnost i posvećenost miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. 

 

Nastaviću raditi vrijedno na isticanju svega onoga što nas spaja i što će mladim ljudima omogućiti ljepše sutra. Nadam se da sličan sud o mom radu dijele i građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zbog kojih sam tu i kojima služim.


(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još