POČAST POGINULIM U OPERACIJI 'BLJESAK'

Milanović: 'Hrvatska vojska zaustavila je rat u BiH, a ne američko bombardiranje i kapitulacija bosanskih Srba!'

Front01.05.22, 12:25h

Milanović: 'Hrvatska vojska zaustavila je rat u BiH, a ne američko bombardiranje i kapitulacija bosanskih Srba!'
Dolazak Hrvatske vojske do Manjače zaustavio je rat u BiH, a ne američko bombardiranje i konačno neformalna kapitulacija bosanskih Srba, Mladića i Karadžića, pristanak na pregovore i deblokada Sarajeva - kateogrički je naglasio Milanović

 

 

 

 


Vijencima i svijećama kod spomen-obilježja "Kristalne kocke vedrine" državni je vrh Hrvatske u nedjelju odao počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.


Bljesak je, naglasio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bio velika pobjeda Hrvatske vojske, jedna u nizu onih koje su uslijedile nakon pokušaja uništenja Vukovara krajem 1991.


Naglasio je i kako je dolazak Hrvatske vojske do Manjače zaustavio rat u BiH, "a ne američko bombardiranje i konačno neformalna kapitulacija bosanskih Srba, Mladića i Karadžića, pristanak na pregovore i deblokada Sarajeva", javlja Hina.


"Nisam za ideologizaciju povijesti, smatram da je opasna, ali to djecu treba učiti, to su činjenice", poručio je Milanović.


Hrvatski premijer Andrej Plenković je naglasio i da je istovremeno politika njegove vlade jačati domovinsku i nacionalnu sigurnost te snažiti vojsku i policiju. To se, kazao je, vidi i u proračunskim izdvajanjima te pojačanju njihovih sposobnosti kako bi se Hrvatska učinila pouzdanom i sigurnom partnericom u okviru EU i NATO-a.

 

"Vidimo koliko je sigurnost bitna u ovim vremenima brutalne Ruske agresije na Ukrajinu i koliko posljedice takve situacije imaju efekta na našu sigurnost, ali i na naše gospodarsko", rekao je Plenković.    

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još