'Prva faza rata je završena'

Veliki obrat nakon današnjih pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine

Front29.03.22, 15:29h

Veliki obrat nakon današnjih pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije danas je izjavio da će "vojna operacija u Ukrajini" trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini

 

 

 

Rusija će radikalno smanjiti vojnu aktivnost na području oko Kijeva i Černihiva, javlja ruska novinska agencija Tass.

 

Objavilo je to, kako navode, ministarstvo odbrane Rusije u saopćenju koje je pročitao zamjenik ministra odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Aleksandar Fomin.

 

“Zbog činjenice da se pregovori o pripremi Ugovora o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju sigurnosnih jamstava Ukrajini kreću primjenjivati, uzimaju u obzir načela o kojima se raspravljalo tokom današnjeg sastanka i u cilju povećanja međusobnog povjerenja i stvaranja potrebnih uslova za daljnje pregovore i postizanje konačnog cilja - odobrenja i potpisivanja navedenog sporazuma, ministarstvo odbrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnosti na kijevskom i černihivskom području", rekao je Fomin.

 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije danas je izjavio da će "vojna operacija u Ukrajini" trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini.

 

"Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa", rekao je Šojgu.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još