Predsjednik Hrvatske o situaciji u BiH

Milanović: Dodik je nekima čudovište, meni nije... Ja mu neću uvesti sankcije

Front08.03.22, 11:29h

Milanović: Dodik je nekima čudovište, meni nije... Ja mu neću uvesti sankcije
Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i suradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad pred 20 godina pa se pretvorio u ovo što je sada, kazao je Milanović

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana žena obišao je izložbu "Žene i tehnika-izložba rodno inkluzivne tematike" u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Nakon toga je Milanović dao izjavu za medije.

 

 

Komentirajući mogućnost da NATO bude u Gruziji, Milanović je kazao da će se tome suportstaviti, javlja RTL.

 

 Komentirao je i situaciju u BiH i kazao da BiH nije Rusija.

 

"Naš zračni prostor na putu prema Sarajevu prelijeću zrakoplovi s francuskog nosača, Rafalei. Jest jedna pojačana prisutnost EU-a zbog ove tenzije i grozote rata, ali ja ovome ne pridajem nekakvu posebnu pažnju jer smatram da nema načina da to eskalira u oružani sukob. To nije Rusija, nema sto, dvjesto tisuća vojnika, nema nijednog tenka, nema ničega, EU time pokazuje nekakavu svoju snagu. Ali Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo je nešto sasvim drugo", kazao je.

 

Govoreći o Miloradu Dodiku, kazao je da Europski parlament da ne uvodi nikakve sankcije Dodiku.

 

"Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice i oni koji se kad zagusti sakriju u prvu rupu. Dodik je predstavnik srpskog naroda koji tamo živi i suradnik kojeg poznamo i kojeg poznam. Strahujem od onih koje ne poznam, posebno ako su dovedeni za ruku. Kao i Milorad pred 20 godina pa se pretvorio u ovo što je sada. Nekima je čudovište, meni je sugovornik. Ja mu neću uvesti sankcije", kazao je.

 

Osvrnuo se i na Dodikove ideje o odcjepljenju Republike Srpske.

 

"Imam i ja blesavih ideja. Jedno su ideje, jedno je politička retorika, a drugo je ono što je realno i što se želi postići. Dok nema nasilja, to je za mene sugovornik. Čak i Vučić je sugovornik u ovakvoj situaciji kada Srbija treba odlučiti, a sad je vrijeme da kažu gdje su. Podržavaju Rusiju, u redu, srpska posla, Ukrajina ih nije nikada krivo pogledala, osudili su napad na Beograd 1999., nisu nikad priznali Kosovo. Kako su odnosi među ljudima i narodima čudni i kako nikad ne znaš gdje će te more izbaciti. Neka se Dodik bavi pametnijim poslom", kazao je Milanović.

 

"Što je ideja o trećem entitetu u BiH? Čujete je od dosta Hrvata. Je li to ideja koja vodi razbijanju BiH ili dio pregovaračke strategije da se neka oteta prava koja honorira i ohrabruje Europski parlament i neke države sa sjevera, da se u pregovorima za Hrvate dobije što je oteto, a da se Srbima ne uzima na ono za što imaju pravo. Nisam glasao za Republiku Srpsku niti je to moja ljubav, ali ona postoji i činjenica je kao i Srbija, kao i Kosovo, neka shvate da ga moraju priznati svi. I Ukrajina neka prizna Kosovo i svi drugi koji ga nisu priznali. To ne znači da radim iz pakosti prema Srbiji, jer Srbiju i srpski narod želim vidjeti kao predsjednik Hrvatske na zapadu koliko god zapad bio smušen i dekadentan", kazao je Milanović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 100

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još