FOTO/ Stigle pojačane snage

Vojnici EUFOR-a patroliraju Sarajevom, prošetali i centrom grada

Hronika07.03.22, 14:40h

Vojnici EUFOR-a patroliraju Sarajevom, prošetali i centrom grada
Snage EUFOR-a danima već pristižu u našu zemlju kao pojačana operativna patrola za podršku bh. partnerima. Kamionima su dovezena američka Hamvi vozila, a prošle sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a

 

 

 

Ovih dana u Bosnu i Hercegovinu stigle su pojačanje snage EUFOR-a. Pojedini pripadnici evropske vojne misije danas su bili na ulicama glavnog grada naše zemlje. 

 

Nakon što je ranije nekoliko EUFOR-ovih vozila prošlo gradom, vojnici su prošetali i centrom grada. Privukli su veliku pažnju svih građana Sarajeva. Nakon toga su obišli Željezničku stanicu, zabilježio je Avazov reporter s lica mjesta.

 

Inače, snage EUFOR-a danima već pristižu u našu zemlju kao pojačana operativna patrola za podršku bh. partnerima. Kamionima su dovezena američka Hamvi vozila, a prošle sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a.

 

Iz EUFOR-a su ranije poručili da bi pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti.

 

Podsjetimo, raspoređivanja snaga će trajati do 8. marta i vojnici EUFOR-a će biti raspoređeni u ekscesnim područjima u BiH.

 

Fotografije EUFOR-aca u centru Sarajeva možete pogledati OVDJE.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još