Zbog pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije

EUFOR: Mlazni avioni EU u narednim sedmicama izvode obuku iznad BiH

Hronika05.03.22, 13:42h

EUFOR: Mlazni avioni EU u narednim sedmicama izvode obuku iznad BiH
U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu, navode iz EUFOR-a

 

 

 

U svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a takoder i kao mjera predostrožnosti, komandant operacije "Althea" prihvatio je ponudu države Francuske da se iznad BiH u narednim sedmicama izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona.

 

Nosač aviona "Charles-de-Gaulle" trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta, njegove letjelice tipa ,,Rafale" će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH, saopćeno je iz EUFOR-a.

 

U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Evropi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu, navode iz EUFOR-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!