U toku konsultacije o ruskom napadu na Ukrajinu

Vučić će se tek sutra popodne obratiti građanima: Srbija danas neće ništa reći, priprema svoj stav

Front24.02.22, 16:28h

Vučić će se tek sutra popodne obratiti građanima: Srbija danas neće ništa reći, priprema svoj stav
Vučić se inače danas sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU, a nakon tog sastanka proslijeđeno je saopštenje medijima, u kojem je navedeno da će Srbija svoj stav o Ukrajini, odnosno Rusiji, i tome šta je dogovoreno sa ambasadorima, iznijeti za 36 sati

 

 

Srbija se danas se neće izjašnjavati o ratnim dešavanjima u Ukrajini. Nova sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost je zakazana za sutra u 16 časova.

 

Predsjednik Srbije će se građanima Srbije obratiti sutra u 18 časova.

 

Mediji su prenijeli i da su u toku konsultacije predsjednika Srbije sa svjetskim liderima, kao i da je Srbija priprema i precizan papir kojim će definisati svoje stavove i svoju politiku.

 

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je danas hitno sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom situacije u Ukrajini u kojoj je Rusija jutros počela napada. Nakon toga slijedi sjednica Vlade Srbije, na kojoj će govoriti Vučić.

 

Vučić se inače danas sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU, a nakon tog sastanka proslijeđeno je saopštenje medijima, u kojem je navedeno da će Srbija svoj stav o Ukrajini, odnosno Rusiji, i tome šta je dogovoreno sa ambasadorima, iznijeti za 36 sati.

 

Predsjednik Srbije u srijedu je izjavio da se na Srbiju vrši veliki pritisak da se izjasni o napadu na Ukrajinu, odnosno da osudi potez Moskve i uskladi svoju spoljnu politiku sa onom koju ima EU, koja je najavila najoštrije moguće sankcije Rusiji.

 

(B92, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još