VIDEO/ Borio se da prehrani djecu

Izjava Huse Patkovića, koji je sinoć počinio samoubistvo, steže srce: 'Ne radim nigdje i morali smo živjeti u neuvjetnoj kući...'

Hronika01.01.22, 15:08h

Izjava Huse Patkovića, koji je sinoć počinio samoubistvo, steže srce: 'Ne radim nigdje i morali smo živjeti u neuvjetnoj kući...'
Prije humanitarne akcije u kojoj su dobili novi dom, djeca su, zajedno s ocem, živjela u veoma lošim uvjetima, u kući s lošim elektroinstalacijama, u vlazi, bez kupatila

 

 

 

Dženaza Husi Patkoviću, samohranom ocu četvero djece, klanjana je danas na mezarju u mjestu Ljubić kod Viteza. Nakon vijesti da je ovaj 48-godišnjak sinoć izvršio samoubistvo vješanjem, tuga je okovala i Ljubić, ali i cijelu vitešku općinu.

 

Huso se borio da prehrani svoju djecu, a za ovu porodicu ranije su više puta organizirane humanitarne akcije.

 

Tokom jedne od akcija koju su proveli dobri ljudi, Patkovići su dobili novi dom, jer je kuća u kojoj su do tada živjeli bila neuvjetna.

 

huso-patkovic

 

Članovi humanitarne organizacije "Dirhem" i grupa humanista iz Travnika 2020. godine pokrenuli su akciju s ciljem renoviranja kuće porodice Patković.

 

Kako je tada izvještavano, djeca su, zajedno s ocem, živjela u veoma lošim uvjetima, u kući s lošim elektroinstalacijama, u vlazi, bez kupatila. Otac je bio jedini staratelj mališana i nije bio u mogućnosti da im pruži sretnije djetinjstvo.

 

Njegovi blizanci Omer i Šaćir osvojili su tada srca mnogih, a imali su samo jednu želju - da imaju svoju sobu. Nakon smrti majke, otac Huso brinuo se o njima.

 

– Ja ne radim nigdje i morali smo živjeti u neuvjetnoj kući. Sada će biti bolje - rekao je Huso nakon što im je dom obnovljen.

 

 

OVDJE možete pogledati video.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još