Nakon dolaska SNSD-ovaca na sjednicu PSBiH

Mijatović 'otkriva' priče iz međunarodnih krugova: Spreman je paket koji zadovoljava sva tri lidera

Front26.10.21, 14:39h

Mijatović 'otkriva' priče iz međunarodnih krugova: Spreman je paket koji zadovoljava sva tri lidera
Ruku za saradnju u odbrani i izgradnji BiH dajemo svima, ali ćemo brutalno kazniti svaku izdaju države. Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena država svih građana, a nikako savez etnonacionalih plemena i ničija očevina da se njom može trgovati, poručio je Mijatović

 

 

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kaže da se u međunarodnim krugovima uveliko govori o “paketu” koji će zadovoljiti tri etnonacionalna lidera u BiH.

 

“Dolazak SNSD-ovaca na današnje zasedanje PSBiH je ništa drugo nego kapitulacija pogubne politike Milorada Dodika. Zahtjev za smjenu ministra Podžića je puko opravdanje ili pak realizacija dogovora Milorada Dodika s međunarodnom zajednicom”, smatra Mijatović.

 

On kaže kako se uveliko priča po krugovima međunarodne zajednice kako je Dodik pristao na vraćanje u institucije BiH, a da zauzvrat dobije Zakon o državnoj imovini po svojim željama i proglasi veliku nacionalnu pobjedu u entitetu i time dobije prostor za kampanju i još jednu pobjedu na izborima na krilima lažnog nacionalizma. Mijatović kaže da zbog toga ne čudi najava istoga na press konferenciji u Beogradu s Aleksandrom Vučićem.

 

“Paralelno s tim Dragan Čović se primirio jer je dobio obećanje da će proći Izborni zakon po njegovim željama. Kada ovo sve analiziramo, vidimo da je najava odlaska Bakira Izetbegovića u Beograd očigledno dio ukupnog paketa, jer su sva tri lidera etnonacionalih grupa pritisnuta najavljenim sankcijama SAD-a, a svakako je priča po istim međunarodnim krugovima kako su Bošnjaci dobili Zakon o zabrani negiranja genocida i da su tim zadovoljeni njihovi zahtjevi”, dodao je Mijatović.

 

Mijatović kaže da je politika SDP-a veoma jasna i da nema trgovine sa državom i građanima BiH.

 

“Ruku za saradnju u odbrani i izgradnji BiH dajemo svima, ali ćemo brutalno kazniti svaku izdaju države. Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena država svih građana, a nikako savez etnonacionalih plemena i ničija očevina da se njom može trgovati”, poručio je.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još