Na dnevnom redu odluka o smjeni ministra Podžića

Klub SDS-PDP-DNS ne prisustvuje sjednici Predstavničkog doma: 'Došli bismo da se glasa o smjeni cijelog Vijeća ministara'

Front26.10.21, 13:34h

Klub SDS-PDP-DNS ne prisustvuje sjednici Predstavničkog doma: 'Došli bismo da se glasa o smjeni cijelog Vijeća ministara'
Šarović je rekao da bi poslanici navedenog kluba prisustvovali sjednici ukoliko bi na dnevnom redu bila smjena cijeloga Vijeća ministara BiH

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da poslanici iz tog kluba neće učestvovati u radu sjednice Predstavničkog doma jer poštuju odluku Narodne skupštine Republike Srpske da ne učestvuju na sjednicama dok se "pitanje nametnutog Inzkovog zakona ne razriješi".

 

Dodaje da bi poslanici navedenog kluba prisustvovali sjednici ukoliko bi na dnevnom redu bila smjena cijeloga Vijeća ministara BiH.

 

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH poslanici bi se trebali izjasniti o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da smijeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

 

- Smjena cijelog saziva Vijeća ministara BiH bila bi olakšanje za sve nas kako bi sa scene skinuli najgori saziv Vijeća ministara BiH u istoriji. Ukoliko se to desi uvijek ćemo ući u tu salu Predstavničkog doma PSBiH i glasati. Smjena cijelog saziva je nešto što će nas ponukati da uđemo ovu salu - podvukao je Šarović.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još